Programació

Col·lectiva 2018

L’exposició s’organitza anualment amb l’objectiu d‘obrir les portes de Sant Lluc a l’exterior per donar a conèixer l’obra i les inquietuds de totes aquelles persones que diàriament alimenten l’entitat intercanviant idees, experiències i coneixements i, per aquesta edició, hem buscat un marc extraordinari: l’església de Sant Pere al Poble Vell de Corbera d’Ebre, que donarà encara més visibilitat i transcendència a l’esdeveniment, sobretot aquest any que és compleix el 125è aniversari de Sant Lluc.

Enguany però, s’escau també el 80è aniversari de la batalla de l’Ebre (25 de juliol – 17 de novembre 1938), una de les batalles més llargues i cruentes viscudes durant els enfrontaments entre les tropes republicanes i l’exèrcit franquista. Durant la batalla, l’antic poble de Corbera d’Ebre va ser durament bombardejat i va quedar completament destrossat. L’Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre l’ha reivindicat, fent d’aquest indret un lloc de memòria històrica on l’art i la creació hi tenen un lloc preeminent.

A partir d’aquest fet, Sant Lluc ha volgut convidar els seus socis i usuaris a reflexionar al voltant del paisatge ferit. El paisatge, entès des de les seves múltiples perspectives: com el paisatge exterior que ens envolta i percebem a cop d’ull, però també com el subjacent, el ferit, el que conserva les ferides i cicatrius generades per les diverses batalles que afrontem al llarg de la nostra vida.

L’art, gràcies al seu poder d’evocació i d’expressió, es presenta, una vegada més, com una inigualable via d’accés al dolor i al patiment de l’ésser humà i als vestigis generats per les fractures de la història. 


Dissabte 4 d'agost a les 12.30 h

Església de Sant Pere del Poble Vell de Corbera d'Ebre

Entrada lliure

Horari: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h

Caps de setmana de 10 a 14 h i de 17 a 20 h


Clica per veure les imatges de la inauguració.


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat