Programació

ACOLLIMENT

Exposició monogràfica de l'artista Esther Xandri

Del 19 al 29 d'abril

Inauguració el dimecres 19 d'abril a les 18.30 h. Presentació a càrrec de Carles Duarte i Montserrat.

"Hom no és l'artista que vol ser; hom és l'artista que se sent. I és aquest sentir - intern i extern - que determina les tècniques i procediments constructors i constructius. L'Esther no seria qui és si no trobés en les complicacions i complexitats figurals (entrelligaments) del cos l'esperó que li fa cercar la manera d'expressar-se tot plasmant-los pictòricament. El que en diuen realitat és la provocació objectiva per als seus instints plàstics" 
Arnau Puig, filòsof i crític d'art

Sempre he pintat éssers humans, persones, de vegades sense gènere que s'abracen i s'estimen. Que són felices o pateixen. Paraules com “El petó”, “Inici de creació”, “Ballem?” han format part de la narrativa de la meva pintura, tal com podreu veure a la sala annexa.

Avui hi torno amb una paraula de noves connotacions. ACOLLIMENT.

Acolliment és l'escalf d'uns braços oberts, una benvinguda, la col·laboració, el suport. Un grup de persones que es protegeixen les unes a les altres, sempre en grups familiars, d'amics. Avui són les persones refugiades les que busquen aquest escalf; famílies senceres que fugen de l'horror de la guerra a la recerca d'una vida millor que se'ls els és negada. 

Per això avui, la paraula acolliment significa Pau.

Esther XandriCERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat