Programació

ENTRETENIMENTS

Exposició a Claret Serrahima, Medalla d'Or de Sant Lluc 2015
Prorrogada!! Fins al 21 de novembre

Inauguració divendres 23 a les 18 h
De dimarts a dissabte de 17 a 20 h

“La creativitat, com la vida, ha d’aportar honestedat, racionalitat, singularitat, una mica d’imaginació i, a poder ser, sentit comú.” Claret Serrahima

Com a gran activista i home compromès ha  participat activament en nombrosos projectes   culturals d’envergadura, alguns veritablement transcendents , docents i generadors d’opinió més enllà de la seva reconeguda professió com a dissenyador gràfic.

La seva empremta és notable a totes les institucions on ha tingut responsabilitats rellevants  com a president de l’ADG, vicepresident del FAD, professor i vicepresident d’EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, membre del Consell Directiu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA),  President del Cercle Artístic Sant Lluc. Fundador d’empreses de disseny i comunicació, com Summa Comunicació, Cortijo Asociados, Clase Bcn i Clase Mad, actualment és el director general de Clase Bcn, estudi de referència en disseny i comunicació visual de Barcelona.

Seus són alguns dels més destacats projectes d’identitats culturals i corporatives per a institucions i empreses públiques i privades, entre las quals l’Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, el restaurant El Bulli, Futbol Club Barcelona, Partit dels Socialistes de Catalunya, Palau de la Música Catalana, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Institut Ramon Llull, Arts Santa Mònica i Catalunya Caixa.

La seva obra ha estat distingida  en diverses ocasions, entre les quals el Premi Nacional de Cultura 2010, el Grand Laus de Disseny 2013 i el Premi Laus d’Honor 2014 en reconeixement a la trajectòria professional.

La seva obra ha estat exposada i publicada en diversos països d’arreu del món. El Museu d’Art Modern de Ceret i l’Arts Santa Mònica de Barcelona han dedicat recentment una exposició a la seva trajectòria.

Als fonaments de la seva activitat i acció, a tots els nivells tant intel·lectuals com a l’hort o fent vi, hi trobarem sempre el gust i la passió per l’art en tota la seva dimensió expressiva i comunicativa, la seva necessitat del dibuix, de l’aprenentatge,  del conreu de les habilitats manuals i de taller, de l’ofici. Tot aquest món és present a les seves llibretes, als dibuixos, esbossos, escrits i assajos de projectes. D’ell s’ha dit que el seu treball no s’entén sense observar la seva afició al llapis i al paper.  Segurament és per això que en un moment extraordinàriament delicat per Sant Lluc no va dubtar de posar-s’hi al davant i lluitar de manera decisiva per la seva superació i posar així les bases de la seva transformació amb visió de futur.


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat