Programació

HOMMAGE À JOHANN SEBASTIAN BACH

Exposició dins el Festival Bachcelona

Del 22 al 26 de juliol, tenim el privilegi de presentar alguns dels gravats de la sèrie Hommage à J.S.Bach que Eduardo Chillida va dedicar al genial compositor alemany.

És coneguda l'admiració que l'artista basc sentia per Johann Sebastian Bach i, amb aquesta sèrie de gravats en concret, va voler realitzar una homenatge i una reflexió al voltant de la seva música.

Chillida i Bach són dos referents artístics que pertanyen a èpoques i estils molt allunyats i diferenciats. Tanmateix, tenen importants punts en comú i comparteixen, sobretot, una fascinació persistent per la forma abstracte.

Per una banda, Bach va expressar aquesta inclinació a l'abstracció musical mitjançant el contrapunt. Per exemple, en qualsevol fuga hi trobem una complexa arquitectura interna i un treball profund de la forma en si mateixa, prescindint de la semàntica que pot tenir la música en altres contexts.

Chillida, en canvi, aspira a l'abstracció mitjançant el seu característic traç. Aquest traç comporta  una lluita continua per definir-se i tendeix sempre a substituir la representació figurativa per una recerca d'una forma autònoma i abstracte.

Amb aquesta exposició, podrem intentar percebre la connexió entre aquests dos grans artistes, així com els lligams intangibles que existeixen entre la música i la pintura, dues de les disciplines artístiques fonamentals.

Per això mateix, l'exposició té un plantejament multidisciplinar, on hi haurà moments de música de Bach en directe per enriquir la contemplació dels gravats i poder copsar el sentit que va inspirar aquestes obres de Chillida.CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat