Programació

1951 - 1979. EL CERCLE ARTÍSTIC SANT LLUC I LA CORAL SANT JORDI. VINT-I-VUIT ANYS JUNTS

Del 19 d'octubre al 9 de novembre 2013

A la Coral Sant Jordi, símbol i referent de la cultura a Catalunya, el Cercle Artístic Sant Lluc li lliura la Medalla d’Or de la institució.  Aquest guardó es concedeix des de fa 9 anys a persones i institucions que han tingut una relació amb el Cercle i a la vegada  han estat un referent en la cultura catalana.

 

La Coral Sant Jordi, creada l’any 1947 amb el nom Schola Sant Jordi es va incorporar al Cercle Artístic Sant Lluc l’any 1951 i vàrem caminar junts durant vint-i-vuit anys, fins el 1979. Varen ser uns anys de treball conjunt, de música, assajos i concerts, d’exposicions, tallers, estudis, d’amistat i també de resistència i oposició vers un estat que ens negava la nostra catalanitat. En aquest conjunt s’anaren afegint per motius semblants altres agrupacions: l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, els Joglars i els Amics de Gaudí.

 

La  Coral ha assolit un alt nivell d’excel·lència, i si tant sols ens referim als anys que passarem junts, podem parlar de concerts per tot el país, sortides a l’estranger, reconeixements i premis internacionals, primeres estrenes de composicions d’autors reconeguts mundialment, atenció als nostres compositors, l’amistat amb Pau Casals, Toldrà, Montsalvatge, Lamote de Griñon, Espriu...  Varen viure moments de gran emoció amb la visita al Cercle de l’Abat Escarré per escoltar un assaig  de la Coral o quan foren protagonistes en una diada important per a la llibertat del nostre país, interpretant per primer cop Els Segadors, aquell 11 de setembre de 1976 a Sant Boi de Llobregat.

 

L’exposició cobreix aquests vint-i-vuit anys a través de la documentació de l’arxiu de la Coral i del nostre arxiu històric. Vam treballar junts, la Coral participà en la nostra vida associativa, en les nostres festes, en els aniversaris, sobretot en aquell magnífic concert al Palau de la Música Catalana amb motiu dels 75 anys del Cercle. 

 

Aquest reconeixement arriba en un moment decisiu de la història del nostre país que necessita, avui més que mai, el treball d’institucions com la Coral Sant Jordi i el Cercle Artístic Sant Lluc.

 

 

Lluís Utrilla i Robert

President

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat