Programació

THE PICTURE SELF

Swiss Video Art 1992 – 2012
Comissari Bernhard Bischoff
Del 23 de maig al 16 de juny 2012

Inauguració el 23 de maig a les 20h

De dimarts a dissabte: 17 - 20hrs

L'exposició The Pictured Self s'endinsa en l'autoretrat d'artistes en la interacció entre vídeo i performance. Es tracta d'un petit panorama històric del videoart a Suïssa, a través de deu posicionaments artístics. Alguns són reflexions poètiques de l'ésser, alguns són espontànies seqüències performativas i unes altres són coreografies accelerades o complexes. La similitud de totes les peces no es troba en el fet que la performance com a concepte bàsic de l'obra estigui destinada a ser vista per un públic, sinó que totes les obres tracten sobre la transformació de la performance en videoart.

 

Per tant no són “documentacions”, és a dir exposicions d'accions, sinó accions que troben en el vídeo la forma de dirigir-se al públic. El video com a producte és l'obra d'art acabada.

 

Artistas

Com&Com (Marcus Gossolt / Johannes M. Hedinger), Quynh Dong, Yan Duyvendak, Bernhard Huwiler, Franticek Klossner, Andrea Loux, Chantal Michel, Pipilotti Rist,  Katja Schenker, Roman Signer, Dominik Stauch.

 

Xerrada amb els artistes Franticek Klossner, Dominik Stauch, Bernhard Bischoff: 1 de juny 2012 , 20h

L'exposició fa part del programa de la decena edició de Screen Festival que es celebra a Barcelona del 17 de maig al 2 de juny amb exposicions de videoart contemporani en més de 150 espais de la ciutat.

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat