Programació

ESCULTURA PÙBLICA. Escultors de Sant Lluc

Del 26 de gener al 24 de març 2012

Inauguració 26 de gener a les 19.30h

Horari de dimarts a dissabte: 17-20h

 

ARTUR ALDOMÀ / MARIANO ANDRÉS / LUIS BARBOSA / RAMÓN CUELLO / JORGE EGEA / SOFIA ISUS VENTURA / JESÚS PEDROLA / EMILIA PERUCHO / MARTA SOLSONA / JOSEP M. SUBIRACHS

 

Aquesta exposició presenta l’escultura situada a espais públics de deu socis del Cercle. Tots són escultors, artistes, actius i brillants, amb estils i formes expressives diverses, que mostren un potencial creatiu de primer ordre. Les escultures situades a la plaça, al parc o al jardí, al trencall d’una carretera, en un poble bombardejat o en un temple tenen en comú el valor i l’audàcia inherent al fet de la seva exposició a la mirada, a l’apreciació plaent o de refús del gran nombre d’espectadors que de manera casual senten i viuen la seva presència envaint el seu espai públic. Si els autors s’aturessin durant uns dies en aquests indrets i escoltessin les opinions que expressen la majoria de la gent, possiblement en traurien algun ensenyament que els faria una mica més savis.

 

És evident que no hi hauria escultura pública si no existís el client, el que l’encomana. Al darrera de la majoria d’encàrrecs hi ha els representants de les diferents institucions culturals, religioses o polítiques, en el sentit més ampli de la paraula, i cal veure com l’escultor resol l’encàrrec i amb quin grau de llibertat el deixen treballar. 

 

En aquesta mostra, que ara presentem, hi tenim de tot; ja sigui tant per la situació a l’espai i la seva ubicació, com en la resolució de l’encàrrec, tots ells són artistes de gran valorada i avaluada qualitat.

 

Com és natural, degut al seu caràcter d’obra monumental no podem exposar els originals a la nostra sala, però si mostrar la seva reproducció en imatges, maquetes, apunts, seqüències fotogràfiques o videos del seu treball.

 

Aquests artistes exemplars són dignes continuadors dels nostres socis fundadors, escultors també, i de molts d’altres que en la primera meitat dels nostres gairebé cent-vint anys d’història han deixat una empremta cultural i artística arreu del nostre país. 

 CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat