Programació

MODELS PER A LA CÀMARA. L'ARTISTA COM A MODEL

Videoart orígens

Coincidint amb l’exposició QUARTA PERSONA el Cercle Artístic de Sant Lluc inicia una programació de vídeo dins del marc de les activitats que acull des de la inauguració.

Aquesta programació, comissariada per Neus Miró, s’articula entorn a un dels aspectes que caracteritza l’activitat del Cercle: dibuixar, pintar, fotografiar o fer escultura al natural a partir d’un model. El programa que es presenta parteix justament del terme “model”, en la seva ambivalència i en la seva multiplicitat de significats. Tots els vídeos que anirem presentant al llarg de l’any faran referència a una possible acceptació del terme i s’inclouran tant treballs històrics com contemporanis. Es podran veure treballs de Gilbert & George, Dan Graham, Bruce Nauman, Nicolas Provost, Salla Tykkä, entre d’altres.

El vídeo s’incorpora, com a nou mitjà a meitat dels anys 60 en l’escena artística que rebutja l’objecte d’art i que prioritza allò efímer i una nova relació més dinàmica i més participativa amb l’espectador. Els artistes que es presenten en aquesta primera selecció, es situen davant la càmera per parlar directament a l’espectador, per executar una acció, i/o incorporar la complicitat de l’espectador.

Artistes: 

Bruce Nauman, Dan Graham i Gilbert & George

Comissària: 

Neus Miró, historiadora de l’art

 CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat