Programació

EN PROCÉS: OBRES DE LA COL·LECCIÓ DEL MNAC

Els processos previs: de la idea a la obra

El Cercle Artístic de Sant Lluc presenta l’exposició EN PROCÉS: OBRES DE LA COL·LECCIÓ DEL MNAC amb algunes importants peces seleccionades del fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya (Medalla d’or del Cercle Artístic de Sant Lluc). Aquesta mostra continua la línia d’exposicions que el Cercle organitza al voltant del model, partint de les obres de col·leccions públiques i privades.

L’exposició, incideix en aquelles peces que difícilment s’exposen, que formen part dels fons del MNAC i que tenen aquest significat de mostrar el procés previ a una obra acabada: un apunt, el modelatge d’un guix previ a una escultura o també la maqueta d’un espai on l’artista pintarà les seves obres. Podrem veure dibuixos preparatoris de Claudi Lorenzale o una peça tan especial com l’únic esbós que es conserva de l’obra perduda de Marià Fortuny El Jardí dels poetes i també la maqueta de les pintures murals Fantasia Oriental per una sala del baró Becker, obra de Josep Maria Sert.

El comissari ha volgut significar que “el procés té un caràcter privat, personal, gairebé íntim. Té una naturalesa fràgil, quasi efímera, com la major part dels materials en que estan fets els treballs que configuren aquesta mostra”.

Artistes: Francesc Agustín, Ramon Amado, Teodor Basas, Benito Belli, Emile Bernard, Antoni Caba, Ramon Casas, Josep Clarà, Charles Cottet, Marià Fortuny, Mª Luisa Granero, Claudi Lorenzale, Ricardo de Madrazo, Esteve March, Isidre Nonell, Jaume Otero, Josep Maria Sert, Joaquim Vayreda.

Comissari: 

Enric Mas, professor i estudiós de l’Art

Col·laboració:         

MNAC. Museu Nacional d’Art de Catalunya, Universitat Internacional de Catalunya

 CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat