Programació

PREMIATS. Col·lectiva 2009

Al setembre es va presentar a les sales d’exposicions del Cercle la Col·lectiva 2009, l’exposició d’obres  dels socis que es fa una vegada a l’any. Exposició eclèctica, acumulativa d’estils, de  formes: dibuixos, pintures, gravats, fotografies i escultures. Les exposicions col·lectives tenen història. Des del segle XVIII totes les acadèmies, escoles i cercles artístics un cop l’any presentaven les obres del seus associats. Existeixen gravats i pintures en que es pot veure aquesta pràctica artístico-social. El Cercle Artístic de Sant Lluc se’n fan des de fa més de quaranta anys.

L’exposició d’aquest 2009 ens ha sorprès a tots. Sigui per l’estrena d’unes sales d’exposicions i per les possibilitats de les mateixes,  pel muntatge d’un gran nombre d’obres (180) o bé, crec, principalment, perquè els socis han treballat amb la idea de presentar  a l’exposició una obra feta per aquest motiu. Tot fa pensar que el nou espai invita a treballar en una obra especial, feta per l’ocasió.

Aquesta exposició va tenir una novetat: deixar de banda els premis en metàl·lic i  premiar amb una nova exposició de l’obra dels diferents socis premiats. Aquesta exposició va ser el resultat  d’aquesta decisió i del treball dels socis guanyadors i va representar l’inici d’una nova etapa en la presentació de l’obra dels nostres socis.

Artistes:

Eduard Bayarri, Marina Buj, José María Gómez, M. Àngels Gomis, Alex Pascual, Rosa Permanyer, Hilari Rozas, Joaquim Urgell

 

Col·laboracions:

Universitat Internacional de Catalunya

 CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat