Programació

MIRANT EL MODEL

GRAVATS ANTICS SOBRE EL TREBALL DE L’ARTISTA
(Col·lecció privada de gravats segle XVI – XIX)

Els gravats de la mostra formen part d’una col·lecció més àmplia que Vicenç Furió, professor i historiador de l’art, ha anat formant al llarg dels anys, amb obres que representen l’artista en relació amb la seva activitat i les seves aspiracions. Un dels cinc àmbits que van formar part d’aquell projecte va agrupar obres que representen l’artista treballant, que són els gravats que s’han seleccionat per a la present exposició.

Són obres que es poden valorar de maneres diverses. A vegades el seu valor rau en la seva a raresa, en la dificultat de trobar-les o fins i tot de veure-les, en exposicions o en els fons d’obra gràfica conservats en museus i col·leccions públiques, que no ho tenen pas tot. També poden ser admirades per la seva qualitat, ja sigui pel virtuosisme tècnic que exhibeixen, per la seva originalitat o la seva bellesa. Però, sobretot, en aquest context del Cercle Artístic de Sant Lluc són imatges interessants per la seva iconografia: l’artista a la feina, enfrontant-se amb el model.

Son obres que remeten a la nostra pròpia tradició cultural, a un món de l’art passat però que és el nostre.

Artistes:  Abraham Bosse, Hans Burgkmair, Alexandre Chaponnier, Daniel Nicolaus Chodowiecki,Hans CollaertII, Cornelius Cort, Stefano della Bella, Gilles Demarteau, Claude Duflos, Richard Earlom, Frederick James Havell, Sébastien Leclerc, Jean Baptiste Madou, Adriaen van Ostade, Benoit Louis Prevost, Thomas Rowlandson, Aegidius Sadeler, John Sartain, Georges Scharf, Rembrandt van Rijn,Enea Vico.     

Comissari:
Vicenç Furió, professor i historiador de l’art

Col·laboracions:
Gabriel Pericás, Aitor Rey i la Universitat Internacional de CatalunyaCERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat