Programació

CERET - BARCELONA / MUSEU D'ART MODERN DE CERET

Selecció dels fons del Museu de Ceret

La primera exposició del Cercle, a la nova seu del Palau Mercader,  presenta quaranta – una obres del Museu d’Art Modern de Ceret. Josefina Matamoros, directora del Museu de Ceret i també comissaria de l’exposició, va destacar l’interès per presentar el primer període de formació del Museu quan Manuel Hugué - Manolo- s’instal·la a Ceret. L’escriptor Josep Pla en el llibre Vida de Manolo en fa un retrat molt viu d’aquells anys feliços i creatius junt amb altres pintors, escultors, músics i poetes.

El Museu d’Art Modern de Ceret en les seves transformacions i ampliacions, amb el canvi d’estatuts i per la voluntat decidida de la seva directora, a través d’encàrrecs, projectes, donacions i de les pròpies exposicions, ha anat ampliant el fons del museu, sobretot insistint en el mateix criteri d’innovació, avantguarda i modernitat que sempre ha estat present en el Museu. Per això, Josefina Matamoros va insistir amb bon criteri que fossin artistes contemporanis que amb les seves obres omplissin la segona sala i els patis del Palau Mercader. És el moment de regraciar i donar a conèixer a Barcelona el treball de dos artistes francesos: el pintor Dominique Gauthier i Bernard Pages així com de Joan Brossa.

Artistes:
Joan Brossa, Frank Burty Haviland, Raoul Dufy, Dominique Gauthier, Auguste Herbin, Moïse Kisling, Manolo, Jean Marchand,  Andrè Masson, Bernard Pages.

Comissària:

Joséphine Matamoros,  Directora Museu d’Art Modern de Ceret

Col·laboració:

MUSEU D’ART MODERN DE CERET
 CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat