Programació

1959 SUBHASTA CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC

UNA ACCIÓ DE LA BURGESIA I DELS ARTISTES PER PRESERVAR UN ESPAI DE CATALANITAT

Del 17 de desembre 2010 al 19 de febrer 2011

El Cercle Artístic de Sant Lluc inaugura el proper dia 17 de desembre a les 19.30h l’exposició 1959 Subhasta. Cercle Artístic de Sant Lluc: una acció dels artistes i la burgesia per preservar un espai de catalanitat.

 

L’exposició, comissariada per l’historiadora Barbara Marchi, s’emmarca dins d’un procés de recuperació de la història del Cercle i vol commemorar la subhasta, realitzada l’any 1959, per sanejar la dèbil economia de la institució.

 

En aquella ocasió, gràcies a la cessió d’obres d’artistes catalans, la col·laboració de galeristes, institucions i crítics, es van reunir més de dues-centes obres. El treball i les relacions de Ramon Guardans, president del Cercle, van fer que la burgesia catalana d’aquell moment recolzés aquesta proposta adquirint una gran part d’aquest patrimoni.

 

L’exposició vol recordar aquell episodi mostrant una selecció de cinquanta obres entre les subhastades, com per exemple el sarcàstic disseny La Mona Pintora de Picasso o el dibuix cedit per un jove Tàpies entre altres, a més d’una part de la documentació de l’Arxiu Històric del Cercle que recreen aquell particular moment històric, polític i social.

(Imatge: dibuix de Teo Asensio, 1959. Patrimoni del Cercle Artístic de Sant Lluc)

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat