Tallers
Com Dibuixar un bosc

A càrrec de Ángela PalaciosDimarts de 18 a 21 h

8 sessions de 3 hores | Del 22 de maig al 10 de juliol


Dibuixar és descobrir. I no es tracta d’una frase bonica; és literalment cert. Dibuixar és conèixer amb la mà. Examinar, disseccionar i tornar a unir.

El dibuix és tan antic com el cant. En aquest curs dibuixarem pel plaer de dibuixar, deixant a un costat la intenció de posseir un resultat. Aprendrem de les meduses, les sèpies, els pops i les llepasses (que existeixen nou dècimes parts del temps en què hi ha hagut vida al nostre planeta).

Com que ja fa bon temps, dibuixarem al “plein air” el nostre entorn natural més proper. Farem frottages amb elements del nostre paisatge quotidià a lo Marx Ernst. Escoltarem les converses entre els objectes de Morandi. Dibuixarem una composició tapada per una tela, per veure què és el que més ens captiva; si la tela (fabricada per cobrir -una taula, una ferida, un corp…-), o el que queda ocult a la nostra vista. Intercanviarem, una vegada i una altra, suports en els quals realitzarem dibuixos col·lectius. Dibuixarem a terra. Acostumarem els nostres ulls a la foscor per poder realitzar dibuixos de mussol. Però, ¿… com és això? Ja ho provareu! Pensarem la ciutat com un diorama i la dibuixarem a mig construir. Espero que tinguem temps suficient per també fer collages. Al mateix temps, repassarem els treballs de grans dibuixants, dones i homes, anteriors i actuals, com: Hilma Af Klint, Lee Krasner, Giacometti, Cezanne, Georgia O’Keeffe, Chagall, Jennifer Bartlett, Willian Kentdrige, Cecilia Edefalk, Yves Bélorgey, Raúl Domínguez, Rebecca Horn, Estanis Comella, Munteau Rosenblum,… També llegirem les reflexions interessants de John Berger “Sobre el dibuix”.

Serem fusters i el nostre dibuix un bosc.


Adreçat a persones interessades en la pràctica del dibuix i el seus canvis i usos al llarg de la història de l’art.

Cal portar llapis o grafit; ceres, llapis o retoladors de colors i de diferents grossors; fulles de paper senzill A3 (mínim); fulles d’acetat transparent A4 i retolador permanent (qualsevol color i mida) per treballar sobre l’acetat*.


Preu: 200€ / 170 € estudiants i amics de Sant Lluc / 160 € socis de Sant Lluc


* La llista de material és orientativa, dins d’aquest llistat l’alumne pot seleccionar les eines i els materials per treballar.CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat