Cursos
Introducció al gravat

A càrrec de Neus Colet

Dimarts de 18 a 21 h

L’objectiu principal d’aquest curs és iniciar als alumnes en la tècnica del gravat, en els processos del taller i en les eines que intervenen en la fabricació de la matriu i la impressió de l’estampa sobre el paper. Treballarem tècniques com el gravat calcogràfic, l’aiguatinta o l’aiguafort. Les sessions pràctiques es complementaran amb visites a diversos fons de gravat públics i privats.

1r trimestre - del 3 d'octubre al 12 de desembre (11 dies)

Iniciació: Començarem amb una breu introducció a la història del gravat, les tècniques, i les seves classificacions. Farem exercicis amb la tècnica del linogravat amb estampació en relleu, amb una i dues planxes, incorporant collage i un exercici a la planxa perduda.

2n trimestre - del 9 de gener al 20 de març (11 dies)

Iniciació avançada: Farem una breu introducció al gravat calcogràfic a través d’un exercici amb vernís tou, amb la tècnica anomenada “efecte crayon” sobre coure, i una altra que combina diverses tècniques com textures al vernís tou o aiguafort.

3r trimestre - del 3 d'abril al 12 de juny (10 dies)

Avançada: Treballarem l’aiguatinta i les diferents formes d’aplicació de la resina: l’aiguatinta amb reserves, aiguatinta al sucre, aiguatinta brunyida i lavis. Farem exercicis de gravat a color amb dues matrius i entintat d’una matriu amb dos o més colors i experimentarem amb l’estampació en dos o més colors amb el sistema de la poupée i amb plantilles.


PREUS

Preu per un sol trimestre: 295 € / 236 € amb descompte*

Preu curs complet: 768 € / 620 € amb descompte*

La inscripció al curs complet permet fer el pagament per mensualitats de 86 € / 69 € amb descompte*.

En el moment de la inscripció cal pagar la primera i l’última mensualitat.

A més del vostre curs, cada trimestre gaudireu d’un tiquet de 3 sessions lliures de dibuix o una setmana seguida de pintura amb model al natural!


PROMOCIÓ D’ESTIU!!

Inscriviu-vos abans del 30 de juliol al curs complet i obtindreu un descompte de 35 € en la vostra inscripció!


* Socis, Ateneu Barcelonès, Associació del Personal de la Caixa, amics del MNAC, estudiants acreditats i Carnet jove.

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat