Cursos
Gravat experimental i estampació

A càrrec de Marta Torres

Divendres de 17 a 20 h

L’aiguafort i les eines de tractament de les imatges, així com la fotografia i els diversos materials que es troben en els objectes d’ús comú, tenen un potencial creatiu inimaginable amb els quals experimentarem i obtindrem grans resultats. Si ja estàs iniciat en aquesta tècnica, en aquest curs tindràs l’oportunitat de portar la teva creativitat i imaginació a nivells insospitats, ja que l’objectiu final serà que cada alumne trobi en l’atzar un punt de partida per crear el seu treball interior sense punts de referència.

Per començar el curs cada alumne haurà de definir un projecte tridimensional o un llibre objecte a desenvolupar durant tot el curs amb les diferents tècniques. Experimentaren amb monotípies, fotogravat, lito-polièster i transfer impresos amb una segona planxa de coure gravada a l’aiguafort.

El primer dia de classe comentarem el tipus de planxa que l'alumne tindrá que comprar per cada trimestri (alumini, coure, litopolièster i polímer groc) al taller hi hauran tintes de gravat i olis vegetals de neteja.

1r trimestre - del 6 d’octubre al 15 de desembre (10 dies)

Recicla i grava. Molts dels materials que fem servir diàriament, com per exemple els tetrabriks, porexpans, CD, plates de menjar, etc., ens serveixen per gravar i estampar d’una manera ecològica amb tintes a l’aigua. Amb ells farem monotípies amb gelatina i monotípies de petit i gran format. Experimentarem amb el grattage, les textures, la pinzellada gestual i l’stencils. Farem estampació directe i manual sobre diferents papers i una proposta de petit llibre d’artista amb els apunts i proves de l’estampació dels gravats.

2n trimestre - del 12 de gener al 23 de març (11 dies) 

Fotogravat, lito polièster i aguafort. L’objectiu d’aquest trimestre serà donar a conèixer diferents tècniques de transferència d’imatges per complementar l’obra gràfica.

Farem transferencia de dibuixos, textos, frottage i fotografia amb lito polièster i fotogravat amb planxes solars (polímer groc). Aquest material ens permet treballar d'una manera rapida i senzilla obtenit tant resultats pictòrics con imatges fotogràfiques o digitals i una estampa amb relleu i textura més propera al gravat tradicional. Estamparem sobre diferents papers, tradicionals, fets a mà, paper Japó i farem estampació monocolor, color i sobreimpressió de veladures amb stencils i aiguafort.

3r trimestre - Del 6 d’abril al 15 de juny (11 dies) 

Del gravat tradicional en pla al tridimensional i al llibre objecte. Farem la maqueta del nostre projecte final experimentant amb diferents formes i volums i amb gravats realitzats al taller amb diverses tècniques. Farem transferència de fotocòpia amb goma aràbiga sobre paper i planxa de coure.


PREUS:

Preu per un sol trimestre: 295 € / 236 € amb descompte*

Preu curs complet: 768 € / 620 € amb descompte*

La inscripció al curs complet permet fer el pagament per mensualitats de 86 € / 69 € amb descompte*.

En el moment de la inscripció cal pagar la primera i l’última mensualitat.

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat