CURS GRAVAT EXPERIMENTAL
II

Dirigit per Marta Torres


L’objectiu d’aquest trimestre al laboratori serà experimentar amb una tècnica de transferència d’imatges, la lito polièster, per complementar l’obra gràfica. La litografia sobre polièster és una tècnica que ens permet imprimir imatges, fer transferència de dibuixos, textos i fotografia amb un procés no tòxic i senzill. Substituïm la pedra litogràfica per polièster i en comptes d'utilitzar la premsa litogràfica farem ús del tòrcul o premsa calcogràfica.

Utilitzant retoladors permanents i bolígrafs de diverses grossors es pot dibuixar directament sobre el polièster i amb una impressora làser es poden imprimir les imatges fotogràfiques o digitals. Després es procedeix a l'entintat, utilitzant tinta litogràfica amb  un corró de goma i mantenint la superfície de la matriu sempre humida amb aigua. La imatge acumula tinta lentament, per tant és necessari treure la primera còpia en paper de prova abans d'imprimir sobre paper  per a litografia.

Estamparem sobre diferents papers, tradicionals, fets a mà, paper Japó i farem estampació monocolor, color i sobreimpressió de veladures.

No cal tenir coneixements previs de gravat.

 

Materials


Materials que cal portar el primer dia: paper de gravat o per litografia, paper de seda, davantal amb butxaca o bata i guants de làtex o vinil.

Materials per a la resta del curs: fulls de lito polièster, llapis, goma, maquineta, carpeta format DINA3 com a mínim, 2 acetats DINA3 gruixuts, paper quadricula per fer registres, 1 cartolina blanca DINA3, 2 retoladors permanents prims de diferent color, tisores, tallador, rodets, caixa de cartró o de plàstic per guardar les eines pròpies, llibreta tipus Moleskine amb paper setinat DINA5 per fer apunts i proves que també servirà per fer llibre d’artista, el qual és optatiu.295 € general / 235 € menors de 35 anys / 175 € socis 


Dilluns de 18 a 21 h, taller de gravat i sala de fotografia.

Del 27 gener al 30 de març

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat