CURS COLLAGRAPH
Gravat contemporani
Dirigit per Neus Colet

La tècnica del gravat al collagraph permet aconseguir diferents efectes tonals molt pictòrics i amb relleu gràcies a que la superfície de la placa de col·lagrafia pot resultar altament texturada i deixa molt de camp a l’experimentació.

El primer exercici d’aquest trimestre serà la confecció de la nostra paleta, és a dir, la confecció d’una matriu amb un material no porós sobre la qual aplicarem els diversos materials per aconseguir diferents valors tonals i de textures.

Posteriorment començarem amb el procés d’estampació que ens farà endinsar-nos en l’univers de l’entintat, tant en negre com en diferents colors, de la impressió, seguirem amb l’aprenentatge de diferents recursos que ens permetran aconseguir imatges d’una mateixa matriu, i acabarem amb la justificació de les estampes; revisant-ne l’edició, com es mesura, com es justifica i com es presenta.

Durant el trimestre realitzarem una visita al fons gràfic del MNAC o del MACBA.

 

Materials

Pinzells d’estergit de Ø2 cm o pinzell rodó n. 20 de pèl dur de drogueria, teixit de forro (rayón), pinzells i paletines per aplicar els vernissos a les planxes, espàtules i rasquetes, bloc per notes, estris per escriure i dibuixar, 1 Acetat DINA3, paper de seda, tisores i/o tallador, carpeta DINA3, guants de làtex, davantal amb butxaca o bata, caixa de cartró o de plàstic per guardar els estris propis, 2 o 3 papers de gravat Superalfa de 280 grams de 56 x 76 cm.


295 € general / 235 € menors de 35 anys / 175 € socis

Dimarts de 18 a 21 h, taller de gravat.

Del 14 de gener al 17 de març

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat