CURSOS I TALLERS
Gravat contemporani III
Dirigit per Neus Colet

Collagraph és una paraula d’origen grec que fa referència a l’activitat del dibuix i és el nom d’una tècnica permet aconseguir diferents efectes tonals molt pictòrics i amb relleu gràcies a que la superfície de la placa de col·lagrafia pot resultar altament texturada i deixa molt camp a l’experimentació. En aquest curs farem l’edició d’una carpeta col·lectiva per tal de conèixer tots els aspectes necessaris per produir una edició professional, i realitzarem una visita al fons de la Biblioteca de Catalunya o del MNAC. Vine a experimentar les diferents possibilitats creatives que ofereix aquesta tècnica!

Cada carpeta inclourà: 8 estampes sobre paper fet a mà, de la marca Aquari 100% cotó per a obra gràfica de 350 grams i de 28 x 38 cm, que Sastres Paperers de Banyoles ens fabricaran expressament per a aquesta ocasió, una caixa-llibre amb unes mides interiors de 38,5 x 28,5 x 1,8 cm, folrada interior i exterior amb tela (color a determinar segons disseny) amb segell d’estampació a la tapa amb el títol i el nom dels participants i, finalment, els escrits de presentació i justificació de tiratge. L’edició constarà de 17 carpetes numerades de l’1/15 al 15/15 més 2 P.A.

És recomanable, però no imprescindible, haver participat en les edicions anteriors.

 

Materials:

Pinzells d’estergit de Ø2 cm o pinzell rodó n. 20 de pèl dur de drogueria i teixit de forro (rayón)


Dimarts de 18 a 21 h

Del 31 de març al 2 de juny 

175 € + la quota de soci o sòcia corresponent 

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat