Programació

Fototertúlia
Còpies fotogràfiques a l'albúmina. Estudi de la tècnica i metodologia en la seva conservació.

A càrrec de Lucía Martínez.

Lucía Martínez, conservadora-restauradora de Béns Culturals, ens parlarà de la tècnica fotogràfica de positivitat a l'albúmina. S'abordaran aspectes històrics, matèrics i també es parlarà dels processos i procediments d'elaboració, dels mecanismes de degradació de la imatge i les possibles vies de conservació. A través de l'anàlisi teòric i experimental i l'estudi de casos, s'aprofundirà en la comprensió i preservació d'aquest Bé Cultural.

Les impressions a l'albúmina són el producte de la tècnica fotogràfica que positiva la imatge per contacte directe del negatiu amb el paper, preparat amb una solució salina i clara d'ou abans de ser sensibilitzat. El seu ús, estès a la segona meitat del segle XIX, fa d'aquest un patrimoni susceptible de localitzar-se pràcticament a qualsevol institució gestora de Béns Culturals, fent imprescindible el seu estudi i significació.


Imatge general de la copia a l’albúmina format Carte de Visite nº de referencia FCP-26-106pa, procedent del Arxiu Històric Fotogràfic del Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya que exemplifica varies de les alteracions freqüentment observades durant el estudi de casos (esgrogueïment i esvaïment general i puntual de la imatge).


Dilluns 1 d'abril a les 18:30

Sala Social de Sant Lluc

Entrada gratuïta
Imatges


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat