Programació

Fototertúlia febrer
Catalunya 1934. Un concurs fotogràfic entre el noucentisme i la modernitat

A càrrec de Montserrat Baldomà Soto, historiadora, conservadora i fotògrafa.

L’any 1934 el diari El Día Gráfico va organitzar un concurs fotogràfic que, sota el títol  Catalunya 1934, pretenia crear un llegat històrico-documental que inicialment s’havia de lliurar a l’Institut d’Estudis Catalans però que finalment va anar a parar, en gran mesura, al Servei de Catalogació i Conservació de Monuments (actualment anomenat SPAL, Servei de Patrimoni Arquitectònic Local) de la Diputació de Barcelona.

Aquest conjunt de fotografies, format gràcies als cents d’aficionats que van concórrer al certamen, constitueixen un testimoni únic de la visió del país, de la seva gent, de les seves activitats i del seu patrimoni. Entre els participants hi havia alguns fotògrafs destacats de l’època com ara Antoni Arissa o Narcís Ricart. Alhora, entre la vocació documental i la recreació estètica, entre el noucentisme i la modernitat, aquest fons és una mostra paradigmàtica de les tendències estètiques i de les dinàmiques del sector fotogràfic dels anys 1930, vinculades al corrent pictorialista i la fotografia artística per una banda, i al teixit associatiu fotogràfic i als circuits salonistes com estructura funcional per una altra.


Dilluns 5 de març a les 18.30 h
Sala Social de Sant Lluc
Entrada lliure

Imatges


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat