Programació

Fototertúlia Novembre

Dilluns 6 de novembre de 2017 de 18.30 a 20.30h
La presentació començarà a les 18.30h

Benvolguts/des,

El proper dilluns 6 de novembre ens tornem a trobar a la Fototertúlia al Centre Artístic de Sant Lluc.

Amb el títol A peu nu. Trobada amb Josep Maria Roset. Laura Terré, historiadora de la fotografia, ens presentarà la persona i l'obra de Josep Maria Roset, fotògraf rubinenc, documentalista i col·leccionista d'artefactes fotogràfics.

En l'acte participaran el mateix Josep Maria Roset i la seva filla Gemma Roset, conservadora del seu llegat.

 

Josep Maria Roset (Rubí, 1932)

Comença a fotografiar als 16 anys. El 1957 munta el seu primer negoci de fotografia a Rubí, que abandona el 1959 per marxar a Madrid a treballar com a reporter per a l’agència Europa Press. Les seves fotografies i els seus reportatges es publiquen a les revistes i els diaris nacionals més prestigiosos. El seu treball es veurà estroncat en ser detectat pel règim, fet que dificultarà el seu treball de reporter i el farà plegar.

El Nadal del 1962 torna definitivament a Rubí on treballarà uns anys en gravats al buit, mentre participa a la fundació de diferents entitats culturals del municipi: Escola de Belles Arts, Grup 64, Grup Fotogràfic El Gra... L’any 1966 s’estableix de nou com a fotògraf i obre un estudi a la ciutat. Participa en concursos amb èxit, entre els quals obté el Premi Negtor a la millor fotografia l’any 1968. El 1973 funda, juntament amb altres companys, la Sala d’Art Doble Sis, referent de l’avantguarda artística al Vallès.

Serà el fotògraf de les activitats teatrals de El Globus, el CATEX i després del Centre Dramàtic del Vallès i de l’Institut del Teatre de Terrassa fins a la seva jubilació.

Des de fa més de 45 anys Josep M. Roset està abocat a un intens treball de camp de recerca de documentació fotogràfica de Rubí des dels inicis de la fotografia. El seu arxiu és un dels més nombrosos de Catalunya de temàtica local. Entre el fons històric recopilat i el seu arxiu personal té prop de mig milió d’objectes fotogràfics entre còpies fotogràfiques, plaques de vidre i negatius de cel·luloide.

Els socis de Fotoconnexió tindran dret a una consumició gratuïta (cafè, refresc o cervesa)!

Adjuntem un PDF amb una breu explicació de la presentació. 

Imatges
CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat