Programació

Joan Vilatobà, Fotografies. La conservació, l’estudi, la difusió i la gestió d’un fons fotogràfic. La col·lecció del Museu d’Art de Sabadell

Dijous 17 de desembre
A les 18 h
Entrada gratuïta amb aforament limitat

Dins la programació de la 5a edició de la Setmana de la fotografia
Organitza: Cercle Artístic de Sant Lluc i Museu d’Art de Sabadell
Col·labora: Arxiu Històric de Sabadell

L’any 2011 la néta del fotògraf Joan Vilatobà, Isabel Vilatobà, va cedir en dipòsit al Museu d’Art de Sabadell una part del fons personal del seu avi. Estava compost per 88 dibuixos i pintures de Joan i Màrius Vilatobà, 1.832 negatius en placa de vidre de Joan Vilatobà, 84 obres d’artistes de Sabadell coetanis, així com un petit conjunt de mobiliari, biblioteca, hemeroteca i documentació personal del fotògraf.

Aquest ingrés completava la col·lecció de Joan Vilatobà que fins aquell moment tenia el Museu, una part de la qual havia arribat a través de procedències diverses i, l’altra, estava composta per les fotografies i negatius en placa de vidre que l’any 1997 Armand Vilatobà, fill del fotògraf, havia cedit en dipòsit a la ciutat.

Tot aquest fons requeria uns treballs de conservació, documentació i difusió bastos i complexes des de la localitat. Alhora, representava una oportunitat única per conèixer bastament la trajectòria personal, professional i artística d’un dels fotògrafs pioners del corrent pictorialista a la Península. Tot un repte.

De la mà de les persones que directament hi han treballat, des de les seves respectives disciplines, aquesta taula rodona aprofundirà en els reptes i les oportunitats que ofereix la gestió d’un fons d’aquestes característiques. Moderada per Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell, la taula estarà formada també per David González, tècnic de la secció d'imatge i so de l'Arxiu Històric de Sabadell i Meritxell Casadesús, conservadora i documentalista del Museu d’Art de Sabadell.


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat