Programació

Big draw

Vine a Sant Lluc a celebrar el BIG DRAW el proper 19 d’octubre.
El dibuix és l’essència de treball a Sant Lluc pel que no podíem faltar a la “Festa del dibuix” de la que en formem part des del seu inici el 2010.
Amb motiu de la “festa del dibuix” d’enguany, Sant Lluc obrirà les portes a tothom per conèixer l’entitat i els seus espais amb una oferta de tallers per treballar el dibuix des de diferents disciplines. Obert a totes les edats en un ambient familiar.

Sense por a dibuixar
Descobrirem les possibilitats que tenim per entendre i dibuixar el cos humà. Aprendrem a  entendre i dibuixar la figura humana a través de l’observació del model al natural. Fent ús de diferents tècniques del dibuix com: el traç discontinuo i esquemàtic en llapis, el traç continuo en llapis, pilot o bé retolador, llum i ombra en carbonet, dibuixarem retenint de memòria allò observat. Treballarem amb plastilina per entendre amb les mans el volum i l’estructura humana.
Dirigit a persones amb un mínim de noció de dibuix.

A càrrec d’Ingrid García-Moya www.ingridgarcia-moya.com  

Horari: de 11 a 13.30 i de 16.30 a 19h
Durada: 45’
Espai: Pati interior 

 

Dibuix a la manera negra. Retrat / Autoretrat
La llum com la matèria del dibuix. Cobrirem de negre el paper amb carbó de Sibèria o amb tintat i hi buscarem la llum. Donarem forma a la imatge amb lleixiu, gomes i pinzells per representar el nostre rostre i el dels nostres amics. A partir de la foscor trobarem la llum.
Dirigit a tots els públics.

A càrrec d’Isidre Manils.  www.isidremanils.cat 

Horari: 16 a 19h
Durada: 30’
Estudi de fotografia

Jardí de colors
Imagina, traça, descobreix i representa un espai de jardí seguint el teu propi impuls creador. Taller realitzat amb material de reciclatge més altres elements plàstics. Els hi  donarem forma per crear un jardí imaginari amb dibuixos i colors. Farem un mural col•lectiu i vestirem uns arbres amb varietat d’elements, ja sigui amb plantilles o lliurement.
Dirigit a tots els públics.

A càrrec de Montse Tobella. www.montsetobella.com  www.montsetobella.blogspot.com

Horari: 11 a 19 h
Durada: 30’
Espai: Pati entrada


Recicla i grava
Recicla, dibuixa , grava i estampa amb elements quotidians com els envasos de tetrabrick. Emporta’t el teu gravat a casa! Taller de gravat amb punta seca sobre tetrabrik, estampació amb tintes a l'aigua.
Porta't el teu cartó de tetrabrik retallat on hi podràs dibuixar i gravar amb punta seca i endur-te un gravat  a casa. Sorprèn-te amb el resultat que obtindràs.

Dirigit a nens i adults, tot tipus de persona interessada en les  noves tècniques de gravat verd.

Materials: cal portar cartrons de tetrabrik

A càrrec de Rosa Permanyer  www.rosapermanyer.org

Horari: 11 – 12.30 / 12.30 - 14 / 16.00 – 17.30 / 17.30 – 19h
Durada: 1.30h
Espai: Taller de gravat
Inscripció prèvia.

 

Dibuixant amb Ipad
Introducció a les possibilitats d’aquest nou instrument per dibuixar. Breu recorregut per  les característiques que ofereix la tauleta gràfica (Ipad), tant per aprendre a dibuixar com per desenvolupar feina i treballs. Anàlisis de les diferents apps disponibles al mercat així com les característiques més adients per desenvolupar el potencial que aporta aquest nou mitjà.
Dirigit a tots els públics
Materials: cal portar Ipad o qualsevol tauleta gràfica amb el programa “brushes” o similars.

A càrrec de Xano Armenter www.xanoarmenter.info

Horari: 13h / 16.30h / 18h
Durada: 1h
Espai: Estudi d'apunts


 

Dibuix i acció
Dibuix i acció és una càpsula per dibuixar a partir d’accions. L’ús del dibuix des de l’acció i l’acció per fer dibuix pensat per incentivar la creativitat sense barreres. El dibuix compleix moltes funcions en l’àmbit de la creació: l’utilitzem per representar la realitat, sintetitzar el pensament o fins i tot per planificar històries. En les pràctiques artístiques s'exploren moltes altres possibilitats del dibuix, i fins i tot, nombroses vegades apareix lligat a treballs de performance.
Aquesta càpsula està pensada per incentivar la creativitat des de la disciplina del dibuix, però en aquesta ocasió no s’utilitzarà com a eina de representació, sinó com a canal d’expressió per a dibuixar a partir d’accions.
Dirigit a estudiants, artistes i qualsevol interessat en l’art contemporani. No és necessari tenir coneixements tècnics de dibuix.

A càrrec de Joan Morey (Mallorca 1972). Sobre la base de la seva trajectòria com a artista exerceix una labor docent com a membre del Programa de Formació Contínua per a artistes visuals de la AAVC i imparteix monogràfics i workshops en universitats, escoles d'Art i disseny o plataformes de Lifelong Learning centrats en la faceta professional de l'Artista o vinculats als diversos mecanismes de producció cultural.


Horari: 11 a 14h
Durada: 3h
Espai: Estudi de fotografia
Inscripció prèvia

Imatges


CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat