Programació

CritiLeaks 2012 - ACCA
La critica d'art a través dels seus documents

Taller de 6 hores impartit per Oriol Fontdevila i Joana Hurtado

Dilluns 4 i 11 de juny de 2012, de 16.30 a 19.30 h

Preu: 20€
Pagament per trasferència bancària una vegada es confirmi la plaça. Descompte del 50% per socis de l'ACCA i del Cercle Artístic Sant Lluc.

CritiLeaks 2012 és la segona edició d’un taller amb què es genera un marc per a la reflexió i l’anàlisi col·lectiva de la crítica d’art, a partir de considerar alguns documents que en genera la seva pràctica.

 

En l’actualitat entenem que la crítica d’art es desplaça per entre diferents suports, formats i ubicacions, posant en joc un conjunt d’agents culturals diversos –assagistes, comissaris, artistes, educadors, etc. Els seus usos i discursos, per tant, abracen un ecosistema cultural extens, que pot anar d’allò més concret (amb una incidència clara en un camp específic) a allò d’abast més ampli (que fa de la crítica d’art una actitud, l’activació d’un pensament crític). La crítica d’art, doncs, entesa com un mecanisme de creació de valor i judici en el sector artístic, però també com un gest incòmode, que explora i obre possibilitats, introduint el diàleg i el dubte.

 

La primera part del taller s’orientarà a l’anàlisi de documents (textuals o no) que des de diverses instàncies funcionen com a crítiques d’art o testifiquen les condicions en què aquesta es produeix i circula. Per a tal fi, es convida als participants a presentar documents que identifiquin com a crítiques d’art i que creguin que poden ser interessants d’analitzar des d’aquest marc. A partir del material aportat i/o generat, en la segona part del taller es procedirà a l'elaboració col·lectiva de mapes conceptuals, a fi de cartografiar els llocs per on transcorre la crítica d'art actualment i els possibles dispositius d'intervenció en el sistema artístic contemporani.

 

Organitzat per l'Associació Catalana de Crítics d'Art, en col·laboració amb el Cercle Artístic de Sant Lluc. Amb el suport de l'OSIC.

 

Direcció: Mercè Alsina

Coordinació: Mercè Alsina i Núria Gregori

Lloc: Cercle Artístic Sant Lluc Palau Mercader

 

Inscripcions via correu electrònic a Núria Gregori: nugregori@gmail.com

Places limitades. L'assistència a totes les sessions és obligatòria per obtenir el certificat d'aprofitament.

Informació i consultes: nugregori@gmail.com i mercealsina1@gmail.com


 CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat