Programació

Pati obert. Georgina Gamundí

Del 24 al 26 de novembre 2011

Inauguració 24 novembre a les 19.30 h

Quan vàrem venir de l’antiga escola, anàvem cadascú amb la seva cadira. Era com el símbol del nostre nou lloc al Sant Lluc modern. I en una filera enorme, pel carrer, tots anàvem caminant fins on som ara... i una orquestra ens esperava a la porta.

Va ser, com una d’aquelles pel·lícules italianes, on tothom s’ho passa bé...

 

Així comença la nostra història. Una història, un relat, un diari, un llibre, encara amb massa fulls blancs i sense punt i final. Proposo deixar la ment de banda, capturar el pensament o record més immediat i fugaç per elaborar entre tots un “cadàver exquisit”. Sí, no es tracta d’altre cosa que d’un enllaç, d’una conjunció, més o menys espontània. D’un cúmul, tant de paraules, com d’imatges, com d’objectes...

 

Igual que els surrealistes, jugaven a un vell joc de taula on els participants escrivien, sempre per torns, en una fulla de paper que després doblegaven per tapar l’escriptura de l’anterior i passar-la al jugador següent per a una nova col·laboració, el cadàver exquisit que presento té com a fil conductor als propis usuaris de Sant Lluc.

Els participants només poden veure el final de lo que ha escrit l’anterior, i a partir d’aquí fer la seva aportació en mesura del millor, automàtica, inconscient i sempre anònima.

 

Amb coneixença quasi “zero” del que es portava a terme, molts ja han participat. Alguns han escrit; altres, relatat; els més tímids, enviat un mail; i aquells que han quedat al marge tenen la oportunitat de participar-hi encara durant la mostra.

Intento aconseguir un lligam. Un lligam tan fort i familiar com m’han explicat tan amablement els senyors, senyores, joves i no tant joves, que dibuixen, pinten, graven i modelen des de fa poc o molt temps al Sant Lluc actual o bé al Sant Lluc antic.

 

El resultat: l’Ànima. Tothom diu que el Cercle en tenia una, i sense adonar-se’n tothom en parla i alhora en forma viva part. “L’ànima del Sant Lluc” encara es respira entre les parets del Cercle i només cal fer-la visible. Per això, li donarem forma corpòrea amb l’exquisit cadàver que tenim al forn...

 

Imatges
CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat