Programació
actuals

7ª SETMANA DE LA FOTOGRAFIA

De l’11 al 16 de desembre 2017

Us presentem el programa de la 7 ª Setmana de la Fotografia de Sant Lluc,  una iniciativa creada ara fa set anys per impulsar i fer viure l’art de la llum.En aquesta setena edició us convidem a gaudir de tres activitats obertes a tothom:

Una exposició fotogràfica dedicada a la recuperació i difusió de l’obra artística de Ricard Duran i Bargalló (1916-1986). Una conferència-tertúlia a càrrec del professor Artur Cañigueral sobre l’arqueologia visual que tots podem practicar al Mercat dels Encants. I finalment l’acte de proclamació i lliurament dels Premis Fotoconnexió, guardons instituïts enguany per aquesta associació fotogràfica.

Agraïm la col·laboració de totes les persones i altres entitats que han fet possible aquest programa i molt especialment a Ricard Duran i Pineda, Eduard Bertran, Artur Cañigueral, Christina Guldager, Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i Fotoconnexió.

 
Ricard Marco
Josep Rigol

Programació, dilluns 11 de desembre
Programació, dimarts 12 de desembre
Programació, divendres 15 de desembre


Hi col·laboren:

Imatges


Dimarts - Setmana de la fotografia

Dimarts, 12 de desembre 2017

19.30 h - Inauguració de l’exposició Ricard Duran i Bargalló, una percepció polièdrica                                

Comissària de l’exposició: Christina Guldager

Aquesta exposició ens permet descobrir l’obra fotogràfica de Ricard Duran i Bargalló (Sabadell 1916 - Barcelona 1986) un dels autors més interessants i alhora poc coneguts de la fotografia catalana de postguerra. La seva obra, visualment polièdrica, viatja a cavall entre la fotografia experimental de la Nova Objectivitat i el document del Neorealisme, dues tendències artístiques que ell combina amb naturalitat. Entre les seves imatges hi veiem escenes humanes però també paisatges, vaixells, trens, cotxes i  bicicletes, fotografiats amb uns enquadraments sorprenents, com ara picats, contrapicats, aproximacions o desenfocaments. L’any 1960, la Fédération Internationale de l'Art Photographique amb seu a Bèlgica, va distingir Ricard Duran i Bargalló amb la categoria d’Artista FIAP.

L’exposició romandrà oberta fins el 13 de gener 2018, de dimarts a divendres de 17 a 20 h i els dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. 


Entrada lliureCERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat