2. Per experimentar
Laboratori de dibuix

Dirigit per  Ángela Palacios


En aquest laboratori intensiu repartit en sis sessions dibuixarem pel plaer de dibuixar i d’experimentar amb els processos creatius. L’objectiu principal no és obsessionar-se amb els resultats finals, sinó treballar el dibuix a partir de l’observació i veure a on ens porten els diferents processos. Es tracta de conèixer i practicar amb noves eines, noves possibilitats creatives i nous llenguatges per representar allò que ens envolta o allò que imaginem.

 

Deixeu-vos portar a través de la proposta d’una sèrie de tècniques i exercicis amb els quals anirem connectant itineraris i experiències. Descobrirem procediments i trucs que ens poden ajudar en els nostres processos de dibuix i els compartirem i comentarem de forma col·lectiva. Ens aproparem a les diferents mirades d’artistes, dones i homes, anteriors i actuals, per veure que podem aprendre o desaprendre d’elles i d’ells. Lee Krasner, Dora Maar, Jonas Wood, Yves Bélorgey, Valentine Hugo, Leonora Carrington, Giacometti, Man Ray, entre d’altres. Llegirem reflexions sobre el dibuix, com ara les de John Berger. També connectarem totes aquestes experiències amb l’escena de la ciutat, amb la visita d’exposicions i/o tallers d’artistes locals.

 

Adreçat a persones interessades a descobrir a través del dibuix i experimentar amb totes les seves possibilitats expressives i de representació. Que tinguin interès per la història de l’art, la crítica, el context artístic local i descobrir nous artistes i els seus treballs. Poden apuntar-se persones que es considerin tant principiants com experts en la pràctica del dibuix, persones que hi hagin realitzat l’anterior curs de Laboratori de Dibuix (I) i també les que no l’hagin fet.

 

Es recomana portar llapis, grafits, carbó, tintes, guix o barra de cera blanca, ceres i/o llapis de colors, llibreta, papers variats (A3 i A4), cartolina blanca i de colors, paper en rotllo continu, retallades de revistes, diaris i altres papers reciclats.

 Dimarts de 18 a 21 h / 09.04.2019 – 21.05.2019. (6 sessions, no inclou el dimarts 30 d’abril)

185 € / 145 € menors de 35 anys / 105 € socis

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat